Nalatenschapsbeheer

Continuïteit van de onderneming

De adviseurs van Vallei Agri zijn dé partner op het gebied van nalatenschapsbeheer. Zo kunt u rustig ondernemen, zonder dat u later uw nabestaanden opzadelt met problemen.

Het mooiste wat u kunt achterlaten

De markt verandert en uw onderneming verandert mee. Als de cijfers erom vragen, stuurt u bij. Maar hoe zit het met uw nalatenschap? Wie zorgt er voor de juridische-, fiscale- en financiële afwikkeling? De adviseurs van Vallei Agri zijn dé partner op het gebied van nalatenschapsbeheer. Zo kunt u rustig ondernemen, zonder dat u later uw nabestaanden opzadelt met problemen. Sterker nog; u laat ze goed achter.

Onze partners praten graag met u verder over:

Financiële planning

Ondernemerschap is voor u als slimme ondernemer meer dan sturen op cijfers en anticiperen op de marktontwikkelingen. Ook nadenken over uw financiële situatie is van belang; niet alleen voor nu, maar juist ook voor later. Welke keuzes u ook wilt maken, onze financieel adviseurs staan u graag bij met kennis, expertise en persoonlijke betrokkenheid. Zij zijn in staat om in te zoomen op diverse scenario’s, gebaseerd op uw persoonlijke doelen/wensen en getoetst op haalbaarheid. De aandachtsgebieden vormen geen standaardplan, maar een persoonlijk, onafhankelijk plan dat u helpt met het nemen van belangrijke beslissingen. Een financiële planning kan wenselijk zijn bij onder meer de start of beëindiging van een onderneming. Tevens bij een huwelijk, nieuwe woning, bedrijfsoverdracht, schenking, (vroeg)pensioen, echtscheiding, aflossen hypotheek of bij een verblijf in een zorginstelling.

(Levens)testament

Misschien wilt u er liever niet over nadenken maar wat gebeurt er met uw onderneming als u er niet meer bent? En welke consequenties heeft dit voor uw nabestaanden? Erfrecht gaat gepaard met heftige emoties en kan, als u het niet goed geregeld heeft, vervelende situaties opleveren. Door een testament op te stellen bepaalt u zelf wat er met uw nalatenschap gebeurt. Bij Vallei Agri begeleiden we de vastlegging van uw wensen omtrent uw nalatenschap. Vanuit onze kennis over u en uw onderneming adviseren wij uw notaris, inclusief een fiscaal-juridisch voorstel. Zo laat u uw nabestaanden goed verzorgd achter en blijven extra zorgen hen bespaard. Het levenstestament is een document waarin u mensen aanwijst die uw belangen behartigen als u dat zelf niet meer kan. Zo zorgt u ervoor dat uw onderneming ook door kan draaien als u zelf niet meer in staat bent om belangrijke beslissingen te nemen.

Wij helpen u graag bij het opstellen van het juiste testament, zonder daarvoor onnodig teveel erfbelasting te betalen.

Estate planning

Bij estate planning draait het om de advisering bij (familie)vermogens. Het doel: zorgdragen voor een soepele overgang en behoud van het vermogen. Bij Vallei Agri richten we ons op de juridische en fiscale begeleiding van uw vermogen. We adviseren u over de wijze waarop u dit vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk kunt overdragen aan uw erfgenamen. Bij grote vermogens zijn de belangen en besparingen op erfbelasting natuurlijk groter, maar ook wanneer u een eigen bedrijf heeft, valt er van alles te regelen. Verder biedt estate planning ook interessante mogelijkheden wanneer u in het bezit bent van een eigen woning en/of een spaargeld.

Onze experts vertellen u hier graag meer over en denken met u mee over de de mogelijke keuzes en afwegingen.

Alles goed regelen voor later?

Wij helpen u graag