Bedrijfsoverdracht

Overdragen met een gerust hart

Elke ondernemer en elke onderneming is verschillend. Bij Vallei Agri wordt u bijgestaan door een adviseur die op professionele en menselijke manier grip en overzicht houdt.

Begeleiding bij het gehele traject

Elke ondernemer en elke onderneming is verschillend. Dat maakt iedere overname uniek. Zo is het bij een familiebedrijf vaak zaak om de volgende generatie – met oog voor een gelijke verdeling tussen de kinderen – fiscaal optimaal op weg te helpen en spelen bij een overname door derden de prijs, zekerheid en de continuïteit vaak een belangrijke rol. Ook emoties spelen vaak mee. Bij Vallei Agri wordt u bijgestaan door een adviseur die op professionele en menselijke manier grip en overzicht houdt. Het gehele project wordt u begeleid. Met een persoonlijke en professionele aanpak ondersteunen onze adviseurs u van A tot Z: op het gebied van fiscaliteit, juridische aspecten én gevoel.

Voor de volgende adviesvraagstukken kunt u bij ons terecht:

Bedrijfsoverdracht in de familieonderneming

Wilt u stoppen met uw onderneming, maar deze niet verkopen aan een derde partij? Wilt u dat de onderneming bij voorkeur binnen de familie blijft? Onze adviseurs hebben veel ervaring met overdracht van familiebedrijven en staan graag met raad en (ongevraagd) advies paraat. Van wat goed is voor de continuïteit van de onderneming tot aan wie van de kinderen het meest geschikt zou zijn voor bedrijfsopvolging. Uiteraard benutten we de maximale fiscale mogelijkheden.

Fusies en overnames

Als ondernemer bent u continu bezig met het nemen van beslissingen en het afstemmen van de risico’s en kansen. Soms betekent dit de keuze voor fuseren met een andere onderneming, het overnemen van een bedrijf of zelfs de verkoop van uw eigen onderneming. Welke keuze past bij u? En wat betekent dit? Dat stemmen we graag met u af. Maar ook: wat is een geschikte partij? Welke prijs en welke voorwaarden moet u onderhandelen? Hoeveel risico wilt u lopen? Wij helpen u bij al deze afwegingen en adviseren u in het behalen van het optimale resultaat. Hierbij kijken we naar u als persoon, maar ook naar de financiële mogelijkheden en uw situatie.

Due diligence

De cijfers van cruciaal belang bij fusies en overnames. De vraag of deze wel correct en juist zijn weergegeven rijst dan al snel. Door middel van een due dillegence – wat letterlijk ‘gepaste zorgvuldigheid’ betekent – is dat precies wat wordt onderzocht. Zowel op financieel als fiscaal en juridisch gebied. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Waardering

Ongeacht of u bezig bent met een fusie, overname, verkoop of overdracht binnen de familie, het uitgangspunt van de onderhandelingen wordt gevormd door de waardebepaling van uw onderneming. Dankzij onze kennis, kunde en betrokkenheid zijn we in staat om tot een weloverwogen advies te komen over de waarde van uw onderneming waardoor u sterk in de onderhandelingen staat. Waar nodig schakelen we ons eigen netwerk in.

Bedrijfsbeëindiging

Wilt u stoppen met uw onderneming? Wat is dan voor u de meest gunstige situatie? Staken of toch doorgaan? Gefaseerd afbouwen of toch een harde verkoop? Samen met u kijken we naar de verschillende mogelijkheden en scenario’s en voorzien u van van advies voor een passende oplossing voor uw situatie. Ook hier houden we rekening met een zo gunstig mogelijke, fiscale invulling.

Bezig met bedrijfsoverdracht?

Wij staan voor u klaar