Ontmoet Laura

Lees hieronder waarom Laura graag bij Vallei Agri werkt!

Liever direct door naar de vacatures?

Klik hier

Vallei Accountants Agri bedient met hart de ondernemers in de agrarische sector. Wij vroegen Laura Borren waarom zij onlangs de keuze heeft gemaakt om bij Vallei Agri te komen werken.

Waarom werk jij bij Vallei Agri?

Vanwege het gezellige team, iedereen kent elkaar en je doet het echt samen. Je weet van elkaar wie met wat bezig is en iedereen helpt elkaar als dat nodig is. Daarnaast kom ikzelf van de boerderij, waardoor de agrarische tak van de accountancy mij trekt. Ik herken de werkzaamheden en kan mijzelf verplaatsen in de agrariër of ondernemer die nauw aan de agrarische sector verbonden is. Ik leer nu de wet- en regelgeving kennen waar agrarische bedrijven mee te maken hebben en krijg nu veel meer mee van de agrarische actualiteiten op zowel economisch als politiek gebied.

Wat is je het meest opgevallen toen je bij Vallei Agri aan de slag ging?

Met name wat ik hierboven genoemd heb. Ik hoor vaak dat bij andere bedrijven niet iedereen elkaar kent door gescheiden afdelingen, dat is bij Vallei Agri niet het geval. Daarnaast werkt iedereen hard en doen we met elkaar ons best om de werkzaamheden af te krijgen. Zo is bijvoorbeeld de btw-maand altijd een drukke periode. Dat doen we als team samen. Je hoeft niet in je eentje over te werken en collega’s weten wat er bij de ander speelt. Verder maakt iedereen ’s morgens een rondje door het pand om goedemorgen te wensen. Je ziet dan iedereen en je hebt eerder sociaal contact. Het maakt de drempel wat lager.

Wat waardeer je het meest aan je baan?

De sociale contacten, waardeer ik het meest. Je wordt gezellig ontvangen en iedereen komt even een praatje maken. Er is oog voor elkaar. Verder ben ik in mijn rol als assistent accountant met verschillende klanten bezig, waardoor het heel afwisselend werk is. Er is geen klant hetzelfde. Natuurlijk hebben ze overeenkomsten, maar er is niet één klant die één op één gekopieerd kan worden. Daarnaast houd ik ervan om overzicht te creëren. In mijn baan mag ik orde op zaken stellen bij klanten. Ik maak administratiedossiers en daag mijzelf uit om orde in de chaos te scheppen. Ook waardeer ik het heel erg dat ik feedback ontvang tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Zo krijg ik kans om mezelf verder te ontwikkelen.

Waar haal jij het meeste werkplezier uit?

Chaos veranderen in een kloppende administratie. Dat geeft me een trots en voldaan gevoel. Daarnaast de gezellige en goede sfeer, waardoor ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk ga. Verder krijg ik op deze manier bij heel veel bedrijven een kijkje in de keuken en leer ik hoe de business in zijn werk gaat. Vervolgens krijg ik de gelegenheid om mee te denken, processen te verbeteren en administratieve werkzaamheden makkelijker te maken voor de ondernemer. Naast dat ik nog werkervaring aan het verzamelen ben, voel ik al de ruimte om de relatiebeheerder/contactpersoon feedback en advies te geven over de administratie van de klant. Dit komt door de laagdrempelige samenwerking en het gevoel dat mijn inbreng zowel gewaardeerd als serieus genomen wordt.

Waar ben je het meest trots op?

Dat het mij lukt om dingen eigen te maken. Het leren kennen van nieuwe mensen, het blijven ontwikkelen van mijn vaardigheden en mijzelf iedere keer weer uit te dagen. Ik wil niet steeds hetzelfde blijven doen en denken ‘het is wel prima zo.’

Waarom zou (jong) talent bij Vallei Agri moeten solliciteren?

Ik zou solliciteren, omdat je warm ontvangen wordt. Er is weinig hiërarchie en collega’s leren je hoe het werkt in de accountancy-wereld. Collega’s helpen je als je er niet uit komt en er is geen drempel om navraag te doen als je wilt weten hoe iets werkt. Ik kom zelf bijvoorbeeld niet uit de accountancy en heb Bedrijfskunde gestudeerd. Bij Vallei Agri leer ik de theorie aan de praktijk te koppelen. Het is dus niet verplicht om Accountancy te studeren. Met een brede opleiding kan je jezelf ook wegwijs maken bij Vallei Agri.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk welke kansen wij jou bieden en neem contact op met Jantine.

Klik hier